Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конференция „НАТО след Мадрид: Урокът от Украйна“ ще се състои утре в София

[post-views]
Конференция „НАТО след Мадрид: Урокът от Украйна“ ще се състои утре в София

Конференция „НАТО след Мадрид: Урокът от Украйна“ ще се състои утре в София, съобщиха от Атлантическия клуб в България. Форумът ще започне в 9:30 часа в „София Хотел Балкан“. Домакини са Атлантическият клуб в България, съвместно с Посолството на Испания в София, Фондация „Конрад Аденауер“, посолството на САЩ в София и NATO Public Diplomacy Division. 

В събитието ще участват официални представители и бивши генерални секретари на НАТО и членове на Северноатлантическия съвет, бивши президенти, членове на българското и испанското правителство, политически представители от САЩ, агенции на ЕС, членове на Европейския парламент, дипломатическия корпус, видни изследователи и общественици.

Темите ще са свързани с 40-тата годишнина от присъединяването на Испания към НАТО, новия облик на Алианса, който се очаква да се изгради след предстоящата среща на върха в Мадрид през юни 2022 г., войната в Украйна и предизвикателствата пред европейската сигурност, идващи от Русия, бежанската вълна, руските военни престъпления и хуманитарните последици от войната.

Събитието ще може да се проследи на живо във фейсбук страницата на Атлантическия клуб.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани