Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пръст от 6 бойни полета положиха на паметника в с. Горановци

[post-views]

Пръст от бойните полета на Злетово, Булаир, Дойран, Драва, Ниш и Черенец бе положен в празни гилзи от 122 – мм гаубица на паметника в с. Горановци, Кюстендилско. Отец Васил Атанасов освети мястото и отслужи водосвет за здраве.

На площад „Родолюбие” в центъра на селото се събраха близо 100 членове на запасното войнство от Кюстендил за да почетат паметта на 40-те загинали войници за свободата на България през 1912-1913 г., 1915-1918 г. и 1941-1945 г. Проявата уважиха народните представители Христо Терзийски и Бойко Клечков, председателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов, председателят на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва капитан от запаса Ясен Ангелов, почетният председател на Съюза полковник от запаса Йордан Шишков и представители на Военното окръжие. Най-развалнуван бе 93-годишният Костадин Лазов, който е един от инициаторите за изграждане на паметника.

Присъстващите поздрави кметския наместник на с. Горановци Румен Алексов, който със своя баща Боян Алексов направиха събитието запомнящо.

Слово произнесе Йордан Костадинов, член на Общинската организация на СОСЗР, а деца от Театралната школа към ОДК с ръководител Ани Кръстева рецитираха патриотични стихове.

В занак на признателност бяха поднесени венци и цветя от патриотични организации.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Виж още

Избрани