Информационен център на Министерство на oтбраната

Европа отменя задължителни маски по време на полет от 16 май

Европа отменя задължителни маски по време на полет от 16 май

Маските за лице няма да бъдат задължителни на летищата и полетите в Европа от идната седмица, съобщиха днес Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията, предаде Ройтерс.

В съобщението за новите препоръки, които влизат в сила от 16 май 2022 г., се посочва обаче, че маската остава една от най-добрите защити срещу предаване на Covid-19.

“От следващата седмица маските за лице няма да са задължителни по време на въздушните пътувания при всички случаи, което като цяло се приравнява към променящите се изисквания на националните власти в Европа за обществен транспорт”, посочва Патрик Ки, изпълнителен директор на ЕААБ.

“За пътниците и екипажите това е голяма стъпка към нормализацията на въздушните пътувания. Пътниците обаче трябва да имат отговорно поведение и да уважават избора на другите около тях. И пътник, който кашля или киха трябва сериозно да се замисли за слагането на маска, за да подсигури седящите наблизо”, добави той.

Източник: БНР

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top