Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полският посланик в Москва бе извикан в руското министерство на външните работи след инцидента с посланика на Русия във Варшава

[post-views]
Външното министерство на Русия заяви пред посланика на САЩ, че отношенията между двете държави са на ръба на скъсване

Полският посланик в Москва Кшищоф Крайевски е бил извикан днес в руското министерство на външните работи, съобщи пред агенция ПАП външният министър на Полша Збигнев Рау, предаде Ройтерс.

На 9 май, понеделник, докато поднасяше цветя на съветско военно гробище във Варшава, посланикът на Русия Сергей Андреев бе нацапан с червена субстанция от хора, протестиращи срещу руското нашествие в Украйна.

Рау обърна внимание, че полските власти са предупредили Андреев да не ходи на гробището поради риска да провокира инциденти. „Случилото се по никакъв начин няма да промени нашата позиция, че дипломатическите представители на чужди страни трябва да бъдат охранявани, независимо от това до каква степен. . . (не сме съгласни) с политиката на правителството, което (съответният) дипломат представлява“, каза полският външен министър на пресконференция.

Според РИА Новости заедно с Крайевски в руското министерство на външните работи е пристигнал и посланикът на САЩ в Москва Джон Съливан.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани