Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разследват президента на Интерпол за предполагаеми мъчения

[post-views]
Разследват президента на Интерпол за предполагаеми мъчения

Френските власти са започнали разследване срещу президента на Интерпол Ахмед Насер ал Раиси от ОАЕ заради обвинения към него в мъчения и произволно задържане от страна на двама британци в арабската страна. Това съобщи пред АФП близък до разследването източник.

Случаят за предполагаемото съучастие в мъчения на висш чиновник от ОАЕ е предаден от френски прокурори от антитерористичното звено на разследващ магистрат, който ще реши дали да повдигне обвинения, уточнил анонимният източник.

Двамата британци обвиняват Ал Раиси, че е отговорен за мъченията, които претърпели в ОАЕ, като висш представител на вътрешното министерство на страната.

Магистратът трябва също да реши и дали Ал Раиси, избран за президент на Интерпол през ноември, има дипломатически имунитет от преследване във Франция.

Президентският пост е до голяма степен почетен, тъй като реалният ръководител на организацията е нейният генерален секретар. Но правозащитни организации и европейски депутати се противопоставиха на кандидатурата на Ар Раиси и смятаха, че тя накърнява имиджа на международната полицейска организация.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани