Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия заклейми САЩ заради отпуснатите помощи за Украйна за милиарди долари

[post-views]

САЩ водят задочна война срещу Русия, заяви днес бившият руски президент Дмитрий Медведев по повод одобрената вчера от Камарата на представителите помощ от 40 милиарда долара за Украйна, предаде Ройтерс.

В пост в социалната мрежа „Телеграм“ Медведев написа, че тази помощ цели „да нанесе сериозни вреди“ на Русия и да ограничи „нейните възможности за икономическо развитие и политическо влияние в света“. По думите на настоящия заместник-председател на руския Съвет за сигурност всъщност ще пострада икономиката на САЩ. „Печатането на пари, с което Америка постоянно увеличава своя раздут правителствен дълг, ще се счупи по-бързо“, прогнозира Медведев.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обвини САЩ, че чрез тези помощи „вкарват в дългове“ Украйна и целта им е да присвоят зърнените резерви на страната, които да получат вместо пари. „Вашингтон иска Голодомор в Украйна“, написа в „Телеграм“ Володин, визирайки масовия глад в Украйна, предизвикан от болшевишкия режим през 30-те години на миналия век, когато измират милиони украинци.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани