Информационен център на Министерство на oтбраната

Властите в Пекин затвориха повече от 90 станции на метрото заради резкия ръст на новите случаи на коронавирус

Ковид в Китай - локдаун за 1,7-милиона жители в източна провинция

Откакто новите случаи на коронавирус в Китай започнаха бързо да нарастват, общинските власти в столицата Пекин са затворили 92 станции на метрото, предаде ТАСС.

Управата на метрото съобщи, че мярката е предприета “за профилактика и контрол върху рязкото увеличение на заболеваемостта”. Засегнати са общо 17 линии на подземната железница, като по някои от тях са затворени отделни станции, а по други движението е изцяло преустановено.

Метрото в Пекин работи от 1971 г. Дължината на действащите линии възлиза общо на 783 километра и по тях са разположени 459 станции. Всеки ден с метрото пътуват средно около 12,5 милиона пътници, посочва ТАСС.

От 22 април в Пекин са регистрирани 928 случая на коронавирус. Спряно е движението по повече от 100 маршрута на наземния обществен транспорт, а детските градини и училищата преминаха в онлайн режим на обучение.

Освен това е забранено провеждането на концерти и представления, преустановена е работата на библиотеки, художествени галерии, културни и развлекателни заведения и спортни зали. Заведенията за обществено хранене може да предлагат само храна за вкъщи или за консумация навън.

Около 5 милиона от 21-милионното население на града са преминали в дистанционен режим на работа.

Властите в Пекин опровергаха днес появилите се слухове, че се готвят да въведат пълен локдаун. “В някои райони ще се извършва наблюдение и тестване за коронавирус и молим гражданите да ограничат придвижването си през този период. Всички твърдения за въвеждане на локдаун в столицата са лъжливи слухове”, заяви представител на градската администрация. 

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top