Информационен център на Министерство на oтбраната

Медведев вижда все по-голям шанс за ядрена война между Русия и НАТО

Дмитрий Медведев поздрави Мъск със сделката с Twitter и поиска от него да спре Starlink в Украйна

Заливането на Украйна с оръжия увеличава шансовете за конфликт между Русия и НАТО, който може да се превърне в ядрена война. За това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

“Усилията на страните от НАТО да залеят Украйна с оръжия, да обучават войските й да използват западно оборудване, да разполагат наемници и да провеждат учения близо до нашите граници увеличават шансовете за пряк и открит конфликт между Русия и НАТО вместо досегашната прокси война”, написа той в “Телеграм”.

“Винаги има риск подобен конфликт да се превърне в пълна ядрена война. Това ще бъде катастрофален сценарий за всички ни”, предупреди Медведев.

Бившият руски президент подчерта, че чуждестранните анализатори не спират да “дрънкат” за войната на НАТО срещу Русия, “като западните “говорещи глави” стават все по-цинични”.

Той изтъкна опитите да се твърди, че Москва се опитва да сплаши света с угрозата от ядрен конфликт.

“Дори (бившият президент на САЩ Доналд) Тръмп наскоро изказа мнението си по въпроса. И, разбира се, европейците също започнаха да цвърчат на висок глас”, отбеляза Медведев.

Говорейки за взаимните фатални последици от ядрена война, той призова Запада да “престане да лъже себе си и другите”.

“Трябва просто да помислим за възможното въздействие на действията си и да се опитаме да не се задавим със собствената си слюнка по време на русофобски пристъпи”, подчерта Медведев.

Източник: news.bg   

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top