Информационен център на Министерство на oтбраната

Северна Корея изстреля три балистични ракета край източния си бряг, съобщава Южна Корея

Северна Корея изстреля три балистични ракети в рамките на по-малко от час

Северна Корея е изстреляла днес три балистични ракета с малък обсег към морето, съобщи Южна Корея, предаде Асошиейтед прес. Японското министерство на отбраната пък съобщи за изстрелване само на една ракета, посочва агенцията.

Това е последната от поредицата демонстрации на развитието на оръжейната програма на Пхенян, посочва АП.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея каза в кратко изявление, че трите ракети са били насочени към източната част на териториалните води на Северна Корея, без да дава повече подробности.

Северна Корея изстреля множество ракети през тази година в очевиден опит да окаже натиск върху съперниците си на фона на застоя в дипломатическите опити за постигане на ядрено разоръжаване на Пхенян.

Днешният пуск на ракета от Северна Корея беше 16-ият от началото на годината, посочва АП.  Сред тези ракетни изпитания беше и първото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от 2017 г. насам. Експерти в областта на въоръженията казват, че има признаци, че Пхенян  се готви да извърши първия си ядрен опит от пет години насам на полигон в североизточната част на страната.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top