Информационен център на Министерство на oтбраната

Великобритания с нови финансови санкции, засягащи близкия кръг на Путин

Великобритания ще даде 50 милиона лири за украинската ПВО

Британското външно министерство /Форис офис/обяви нови финансови санкции, засягащи най-близкия кръг на руския президент Владимир Путин, включително бившата му съпруга и братовчеди.

В декларация на Форин Офис се казва, че официалните активи на Путин са скромни, като той се финансира от „клика от семейни членове, близки приятели и хора от елита, които той награждава с държавни позиции и богатство в замяна на неувяхваща лоялност“.

Външният министър Лиз Тръс посочи, че министерството насочва погледа си сега към „сенчестата мрежа, осигуряваща луксозния живот на Путин, за да затегне в менгеме вътрешния му кръг“.

Ще продължаваме със санкциите срещу всички онези, които съдействат и поощряват агресията на Путин, докато Украйна не победи, допълни Лиз Тръс.

Под ударите на санкциите сега попадат нови 12 имена. Сред тях са  Алина Кабаева, смятана за любовница и много близка на Путин; бившата му съпруга и първа дама на Русия Людмила, сега Очеретная по фамилия след новия ѝ брак; а също и  няколко братовчеди на президента, сред които Игор Путин и Роман Путин.

Включени са също близки роднини на Путин, които заемат високи позиции в главни руски фирми, като „Газпром“, чиито авоари ще бъдат замразени и ще им бъде наложена забрана за пътувания.

В списъка със санкции на британското правителство до сега попадат повече от 1 000 руски физически лица и 100 компании.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top