Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти от НВУ „атакуват“ върха на „България търси талант”

[post-views]

Големият финал на шоуто е в неделя, 15 май

Курсантите от Националния военен университет „В. Левски” във Велико Търново са едни от финалистите в телевизионното шоу „България търси талант”. Изпълнението им за пореден път впечатли със сила и висока концентрация, както и с ефектни изпълнения на упражненията по време на участието им.

„Военнослужещите не могат да показват излишни емоции. Основната ни цел е да направим добра реклама на нашия военен университет”, споделиха представители на финалистите от НВУ.

Още от първи курс в университета започват да тренират специализиран ръкопашен бой.

Те разиграха зрелищна сцена, с която показаха силата и духа на Българската армия. След участието им сцената на „България търси талант” беше изпълнена с отломки от различни материали, които бяха използвани в представянето им. Те споделиха, че някои от упражненията са правили за първи път.

„Учим се по правилния начин да чупим, да палим и да правим това, което се изисква от нас”, споделиха курсантите.

Нямат наранявания по ръцете от това, което правят, а тайната се оказва в  „механиката и закаляването на ударната плоскост”. Амплитудата и скоростта на удара също са важни. Признават, че има рискове, но най-важното за точното изпълнение са тренировките и високата концентрация. Големият финал на шоуто „България търси талант” е на 15 май. Тогава представителите на Националния военен университет „В. Левски” във Велико Търново се надяват да покажат неща още по-интересни и атрактивни за зрителите при изпълнения на упражнения и техники.

Най-ново

Избрани