Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Маневрен въздушен бой в „Граф Игнатиево”

[post-views]
Маневрен въздушен бой в „Граф Игнатиево”

В 3-та авиационна база „Граф Игнатиево” бяха  демонстрирани част от способностите на  Военновъздушните ни сили. Пилоти от 3-та авиобаза и 22-ра авиобаза „Безмер” представиха своите умения със самолети МиГ-29 и Су-25, като изпълниха маневрен въздушен бой и непосредствена авиационна поддръжка.

Екипажи от 24-та авиобаза „Крумово” показаха своя професионализъм при изпълнението на пожарогасене от въздуха с вертолет Ми-17, както  и търсене и спасяване на ранен военнослужещ, осигуряване на периметър и авиомедицинска евакуация с вертолети „Кугар“.

Демонстрациите наблюдава командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров. Той заяви, че са показани основните задачи, за които българските ВВС се подготвят всекидневно, да се добие реална представа какво наистина се прави. И гарантира, че самолетите МиГ-29 няма да спрат да летят, преди българските ВВС да са изградили способности за защита на небето ни с друг самолет. Има технически възможности да се използват ресурсите на съюзни държави за ремонт на самолетите ни, ако това се наложи. А тъй като в момента се изпълняват съвместни задачи по усилен Air Policing с Кралските ВВС на Нидерландия,  имаше и общ поздрав с МиГ-29 и F-35.              

Най-ново

Единична публикация

Избрани