Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Местят украинците от частни хотели в държавни бази

[post-views]

Полицаи, военнослужещи и голяма част от държавните служители ще получат обратно парите си, които са платени за почивки във ведомствени станции през лятото. Причината са бежанците от Украйна, които ще бъдат настанени там след 31 май. След тази дата приетите в частни хотели украинци по Черноморието трябва да бъдат преместени в държавни почивни бази.

Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните действия в Украйна и вече трети месец транспортира и настанява украински граждани, потърсили спасение в България. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 украински граждани – 249 възрастни и 102 деца и юноши на възраст от бебета до 18-годишни.

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в с. Рибарица – 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ има 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ са постъпили седем украински граждани, като Министерството на отбраната съдейства с организацията и транспорта по преместването и настаняването им.

Над 97 068 бежанци са регистрирани под временна закрила у нас. В страната пребивават 102 032 граждани на Украйна, съобщиха от Държавна агенция за бежанците към МС.

Най-ново

Виж още

Избрани