Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът поздрави ветераните от войните

[post-views]
Президентът поздрави ветераните от войните

Държавният глава Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и членове на президентския екип поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 77 години от победата над нацизма. На тържествената церемония те поздравиха ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, офицери и сержанти от запаса и резерва. Да отбележат Деня на победата и да се поклонят пред саможертвата на своите бойни другари бяха дошли фронтоваците Мария Георгиева, Любен Ризов, Анани Ризов и Тодор Ананиев, които са били в строя на армията ни по бойните полета на Европа. Заедно с тях пред паметника бяха председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев , заместник-председателят на СВВБ полковник от запаса Петър Пандурски, председателят на Сдружение „За честта на пагона“ капитан I ранг от запаса Цвятко Дончев и други представители на военно-патриотичните организации.

Правителството беше представено от вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нанова, а Народното събрание от заместник-председателя на Кристиян Вигенин и председателя на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски.

По-късно за отбелязване на Деня на Европа бе традиционната церемония по издигане на знамето на Европейския съюз пред президентската институция . Преди церемонията президентът прие почетния караул на Националната гвардейска част.

Най-ново

Единична публикация

Избрани