Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

През лятото базите на МО по Черноморието ще работят за военнослужещите

[post-views]
През лятото базите на МО по Черноморието ще работят за военнослужещите

Планинските в Рибарица и Боровец ще се ползват от бежанци от Украйна.

Най-вероятно военно-почивните домове по Черноморието ще се ползват от военнослужещите и цивилните служители през летния сезон. Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков в отговор на въпрос на народния представител Александър Александров. Министърът бе изслушан по актуални теми в Комисията по отбрана. Въпросът бе определен от министъра, като ключов, с оглед на очакваното идване на бежанци от Украйна. Планинските бази в Рибарица и Боровец, обаче, ще се ползват от бежанци, стана ясно от думите на министъра. Все още няма окончателно решение, което във времето зависи и от развитието на войната и евентуалното увеличаване на бежанския поток.

Все пак, каза министърът, и други ведомства имат почивни бази, където могат да се настаняват бежанци. Той използва момента да благодари на българските военнослужещи и на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“, които се включиха в подпомагането на хората, които бягат от войната.

На въпрос на председателя на комисията Атанас Зафиров министърът отговори, че се работи по подобряване социалната политика на МО спрямо военнослужещите. Ще се търси баланс между ресурсите за социалния статус на хората в отбраната и придобиването на нови способности. Отчита се, че заплащането е недостатъчно. Като получаваш 1000 лв. заплата и даваш 400-500 лв. за квартира, няма как да предпочетеш военната професия, стана ясно от думите на министъра. Предстои подготовката на ясен план в годините напред за решаването на този въпрос.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани