Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Музеи и галерии в цялата страна се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“

[post-views]
Музеи и галерии в цялата страна се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“

Повече от 45 музеи и галерии в цялата страна се включват днес в инициативата „Европейска нощ на музеите“. Публиката ще може да разгледа с вход свободен изложби, ателиета, прожекции и многобройни артистични прояви. Организатор е Френският институт у нас в партньорство с Министерството на културата и Столичната община.

По повод инициативата Френския институт ще представи документалния филм „Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи“, заснет през нощта, когато залите на музея са празни. Прожекцията ще от 19:00 тази вечер в зала „Славейков“ на Френския институт.

По време на „Нощта на музеите“ желаещите ще могат да се запознаят с Micro-folie – френски дигитален музей, който в момента е инсталиран в една от залите на Музея на София, а поводът е председателството на Франция на Съвета на Европейския съюз.

Лятно кино, добавена реалност и концерт ще има в „Нощта на музеите“ в Националния военноисторически музей.

Чрез специално приложение посетителите  ще видят как картини оживяват и ще видят как биха изглеждали с противогаз или каска от Първата световна война.

За доброто настроение ще се погрижи представителният духов оркестър на Националната гвардейска част.

В лятното кино под открито небе ще бъде прожектиран игралният филм „Врагове“ по сценарий и режисура на Светослав Овчаров.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани