Информационен център на Министерство на oтбраната

Атентатор самоубиец погуби 6 души в Северозападен Пакинстан

Самоубийствен атентат близо до автомобил на силите за сигурност уби трима войници и три деца в северозападен Пакистан, близо до границата с Афганистан, а въоръжени лица застреляха двама сикхи от малцинството в Пешавар, съобщиха днес официални лица, цитирани от Асошиейтед прес.

В изявление на военните се казва, че атентаторът самоубиец се е действал със заредена с експлозиви жилетка в близост до автомобил на силите за сигурност в село близо до град Мир Али в племенния район Северен Вазиристан.

При нападението на място са убити двама войници в автомобила, а друг е ранен. Три деца, играещи край пътя, са тежко ранени. Всички ранени са откарани в болница с хеликоптер, но никой от тях не е оцелял, се казва в изявлението.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Военните заявиха, че силите за сигурност и служителите на разузнаването претърсват района в търсене на водачите на атентатора.

От години регионът е убежище за местни и чуждестранни бойци. Военните проведоха мащабна операция, след като през 2014 г. екстремисти нападнаха ръководено от армията училище в Пешавар, при което загинаха над 150 души.

Също днес полицейският служител Еджаз Хан заяви, че въоръжени лица, каращи мотоциклет, открили огън по двама представители на малцинствената сикхска общност на базар в пешаварското предградие Сарбанд.

Хан каза, че 38-годишният Ранджит Сингх и Канвал Джит Сингх са били простреляни многократно, докато са подготвяли магазина си за подправки на базара Бата Тал. Нападателите са избягали от местопрестъплението. И за този инцидент няма поета отговорност. Полицията провежда разследване, но Хан заяви, че изглежда двамата сикхи са станали мищена заради етническата им принадлежност. Сикхите са малко малцинство в северозападната провинция Хайбер Пахтунхва и в миналото са били обект на нападения от страна на бойци.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top