Информационен център на Министерство на oтбраната

Украйна спечели тазгодишното издание на Евровизия

"Оркестър Калуш",

„Евровизия” 2022 в Торино спечели украинската група “Калуш Оркестра” . Тя успя в конкуренцията на 25 финалисти от общо 40 участници в конкурса, сред които и българската рок група Intelligent Music Project (Интелиджънт Мюзик Проджект).

Както се очакваше, спечели украинската група Kalush orchestra (“Калуш Оркестра”) с песента си “Стефания” с 631 точки, следвана от Великобритания и Испания.

Дуетът  Махмуд-Бланко , който се надяваше на поредна победа за Италия остана шести.

Последна е Германия само с 6 т.

Групата “Калуш Оркестра” няма да бъде дисквалифицирана заради апела след изпълнението си да се помогне на Украйна, защото се приема като хуманитарен, а не като политически, стана ясно от страна на организаторите.

“Призовавам всички вас, моля, помогнете на Украйна, Мариупол. Помогнете на “Азовстал”, веднага”, заяви фронтменът на групата Олег Псюк, обръщайки се към публиката.

Голямо шоу със свои песни направиха двама от водещите – певците Лаура Паузини и Мика, който бе увлекателно зрелищен, както и специалният гост и миналогодишен победител групата Maneskin.

На телевизионната публика допадна много виртуалната разходка из забележителностите на Италия с дрона “Лео”, посветен на Леонардо да Винчи. Поздрав от Космоса на „Евровизия” направи италианската космонавтка Саманта Кристофорети. 

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top