Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Драгомир Заков ще участва в заседания на Съвет „Външни работи/Отбрана“ и на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана

Министър Заков: Ще оставя конкретен план за повишаване на военните заплати

Министърът на отбраната Драгомир Заков ще участва в заседанията на Съвет „Външни работи/Отбрана“ и на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана във формат министри на отбраната, които ще се проведат утре, 17 май, в Брюксел.

В рамките на заседанието на Съвета министрите на отбраната ще обсъдят прилагането на Стратегическия компас на Европейския съюз с фокус върху повишаване на ефективността на мисиите и операциите по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС и военните аспекти на руската агресия срещу Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е поканен за участие в дискусията относно агресията на Русия срещу Украйна. Очаква се и министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников да се присъедини към разговорите чрез видеоконферентна връзка.

На заседанието на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана министрите ще одобрят документ за създаване на „Хъб за иновации в европейската отбраната“ и ще дискутират въпроси, свързани с недостига на инвестиции в отбраната в ЕС.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top