Информационен център на Министерство на oтбраната

Склад за амониев нитрат в Харковска област беше засегнат от руски обстрел, съобщиха властите в Киев

Украинските сили са имали числено превъзходство по време на контраофанзивата, заяви назначен от Русия служител в Харковска област

Склад за амониев нитрат в украинската Харковска област беше засегнат от руски обстрел, съобщиха властите в Киев, цитирани от Франс прес.

“Взривът в Харковска област не представлява заплаха за населението”, увери губернаторът на съседната Донецка област на страницата си в Телеграм. Съобщението му е придружено от снимка, показваща внушителен облак оранжев дим, който се издига над нивите.

“Руски снаряд засегна склад на територията на Харковска област, където по предварителна информация е съхраняван амониев нитрат”, добави той, но увери, че няма повод за опасения.

Амониевият нитрат причини опустошителните експлозии на пристанището в Бейрут през август 2020 г., които засегнаха голяма част от ливанската столица. Той се използва главно за изкуствени торове, както и за производството на експлозиви.

Украйна обяви днес, че нейните сили са отблъснали руските войски в района на Харков и са си възвърнали контрола над част от границата с Русия.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top