Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рилски спортист води с 2-0 победи над Спартак Плевен в полуфиналната серия на баскетболното ни първенство

[post-views]
Рилски спортист води с 2-0 победи над Спартак Плевен в полуфиналната серия на баскетболното ни първенство

Шампионът от редовния сезон в Националната баскетболна лига Рилски спортист е само на победа от участие във финал в мъжкото първенство. Съставът на старши треньора Людмил Хаджисотиров постигна втора поредна победа над Спартак Плевен с 89:75 в мач №2 от полуфиналната серия между двата тима:

Носителят на Купата и Суперкупата на България Рилски спортист направи още една крачка към финала в баскетболното първенство през настоящия сезон. Момчетата на старши треньора Людмил Хаджисотиров постигнаха втора поредна победа над Спартак Плевен, след като надвиха плевенчани с 89:75 (24:20, 22:21, 22:20, 21:14) в мач №2 от полуфиналната серия между двата тима. По този начин Рилецо излиза напред в серията с 2-0 успеха и се отправя с високо вдигната глава към Плевен, където в сряда ще се проведе третия двубой от битката, който може и да се окаже последен, ако самоковци го вземат.

За разлика от първата среща, този път Рилецо трябваше да се потруди доста повече за победата над Спартак. Двата отбора направиха доста равностоен двубой в “Арена Самоков” през днешния ден, като домакините успяха да отворят двуцифрена преднина едва в началото на последната четвърт.

Рилски спортист постави начало на решителната част със серия от 13 безответни точки, 9 от които на Павлин Иванов, за да се отскубне от лапите на своя съперник и да направи решителната стъпка към победата.

Павлин Иванов поведе реализаторската колона за победителите с 25 точки, 4 борби и 4 асистенции. Брендън Браун вкара още 21 точки, а Барет Бенсън прибави 10 точки от резервната скамейка.

Николай Стоянов завърши с 16 точки за Спартак. Коча Йовович вкара още 12 точки, а с по 10 се разписаха Максим Корниенко и Мартин Маринов.

Следващият мач от серията е в сряда в Плевен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани