Информационен център на Министерство на oтбраната

Русия потвърди извеждането на украински бойци от “Азовстал” в Мариупол

Русия обяви, че изтегля войските си от района на Харков в Украйна

Бойците от националистическото подразделение “Азов” и блокираните на територията на металургичния комбинат “Азовстал” в Мариупол украински военнослужещи са започнали да се предават. Това обяви на брифинг говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Игор Конашенков заяви, че до момента са се предали повече от 260 украински военни.

“През изминалото денонощие сложиха оръжие и се предадоха 265 бойци, включително 51 тежко ранени. Всички нуждаещи се от медицинска помощ са изпратени на лечение в болницата в град Новоазовск в Донецката народна република.”

Конашенков допълни, че с високоточни ракети с морско базиране “Калибър” са били унищожени формирования на украински резервисти в Лвовска област и партиди оръжие и военна техника от Съединените щати и европейските страни, подготвени за изпращане в Донбас.

По думите му високоточни ракети с въздушно и наземно базиране са поразили цели в Сумска и Черниговска област, както и на територията на така наречената Донецка народна република.

“В резултат на ударите са унищожени повече от 470 националисти, изведени са от строя 68 единици военна техника”, каза Конашенков.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top