Информационен център на Министерство на oтбраната

Талибаните разпуснаха парламента и други институции

Талибаните и бойците от "Националния фронт за съпротива" съобщиха за голям брой убити при сблъсъци между двете групи през последните дни

Правителството на Афганистан, съставено от движението „Талибан” е разпуснало редица държавни институции, включително представителни такива. Това съобщи днес агенция The Khaama Press, която публикува снимка на решението, под което стои подписът на ръководителя на „Талибан”.

Според агенцията, талибаните са разпуснали Съвета за национална сигурност, Върховния съвет за национално помирение, Националното събрание (парламента) и са премахнали Комисията по правата на човека, Комисията за конституционен контрол и секретариатите на двете камари на парламента.

По информация на The Khaama Press, върху документа стои подписът на премиера Мохамад Хасан Ахунд. Самото решение е било взето от върховния лидер на движение „Талибан” молла Хибатула Ахундзаде.

Двожението е оставило действащата Независима комисия за контрол върху изпълнението на конституцията.

Медиите предполагат, че решението за разпускането на държавните институции вероятно е свързано с работата по съставянето и приемането на бюджета. По време на обсъжданията са били засегнати реформите в държавното управление, включително закриването или спирането на дейността на редица институции, които очаквали финансиране. Твърди се, че съкращенията на държавните служители са засегнали и други ведомства.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top