Информационен център на Министерство на oтбраната

Тялото на чешки доброволец беше открито в Украйна, съобщи чешкото външно министерство

Чешки дипломат беше уволнен за шпионаж в полза на Русия

Тялото на чешки гражданин беше открито в Украйна, съобщи чешкото външно министерство, цитирано от Франс прес. Според медии той е бил доброволец и е загинал от огнестрелна рана.

Четиридесет и девет годишният шофьор на камион е пристигнал в Украйна скоро след началото на руското нахлуване, за да помогне за отвеждането на сигурно място на лица, принудени да напуснат домовете си, съобщиха съпругата му и чешкият информационен сайт “Вокспот”.

“Министерството на външните работи е в течение на случая със загинал чешки гражданин”, заяви говорителката Ленка До, като отказа да предостави повече подробности.

Според Чешката осведомителна агенция (ЧТК) тялото на убития чех е било открито в масов гроб край път близо до град Макарив, недалеч от Киев. Общо са били открити три тела. Двама от убитите са били простреляни в главата, а един в стомаха, добави агенцията.

Сайтът “Вокспот” съобщи, че негови журналисти са открили тежко повредения автомобил на доброволеца, който според тях се е казвал Томаш. Съпругата му Симона уточни, че той не е отговарял на телефонни обаждания от 2 март.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top