Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят

[post-views]
Продължава евакуацията от „Азовстал“

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията на бойците от „Азовстал“ към контролирана от сепаратистите територия е спасила животите им, предаде Асошиейтед прес.

Повече 260 украински бойци, включително някои, които тежко ранени, са били евакуирани вчера от стоманодобивния завод в Мариупол и отведени в контролирана от Русия територия, съобщиха украинските въоръжени сили.

Общо 53 ранени украински военни са били евакуирани към болница в Новоазовск и още 211 са били откарани към Оленовка, каза украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр. Тя добави, че ще започне процедура по размяна на всички евакуирани без да дава повече подробности.

„Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип“, каза Зеленски в своето вечерно обръщение. „Нашите въоръжени сили и разузнаване започнаха операцията по спасяване на защитниците на Мариупол. Работата по прибирането на момчетата у дома продължава и тя изисква деликатност и време“, добави той.

Украинското военното командване рано тази сутрин заяви, че мисията за защита на обсадения стоманодобивен завод „Азовстал“ от „героите на нашето време“ в стратегическото южно пристанище Мариупол е приключила и обеща да спаси военнослужещите, които все още са в капан, предаде Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани