Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Севда Асенова с първи медал от световно първенство

[post-views]
Севда Асенова с първи медал от световно първенство

Севда Асенова донесе първия медал за България от световното първенство по бокс в Истанбул. Опитната ни националка в категория до 48 килограма се класира за полуфиналите на шампионата на планетата по бокс за жени в Турция: 

Севда Асенова изигра прекрасен мач с украинката Хана Охота и се поздрави с успех след 3:2 съдийски гласа. По този начин българката си осигури минимум бронзово отличие от първенството. За място на финал, в сряда тя ще се изправи срещу представителката на Казахстан Алуа Балкибекова.

Успехът над Охота от Украина донесе на Асенова жадуваното първо отличие от световно първенство. Достигането до полуфиналите е най-големият успех на българката в досегашната й кариера на шампионати на планетата. Досега тя имаше европейска титла от София 2016, както и три сребърни отличия от първенства на Стария континент.

Другата ни боксьорка, която стигна до тази фаза на първенството Станимира Петрова загуби своята среща. Световната и трикратна европейска шампионка не успя да стигне до медалите в Истанбул, след като в категория до 54 килограма бе надиграна на четвъртфиналите от туркинята Хатиче Акбас с 0:5. Така Станимира Петрова приключва в топ 8 в крайното класиране. Днес е почивен ден на шампионата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани