Информационен център на Министерство на oтбраната

Джейми Оливър заплаши Даунинг стрийт с протест заради отлагане на мерки срещу наднорменото тегло

Джейми Оливър заплаши Даунинг стрийт с протест заради отлагане на мерки срещу наднорменото тегло

Известният британски готвач Джейми Оливър заплаши да организира протест пред Даунинг стрийт по повод на отказа на правителство да следва набелязаната стратегия за борба с наднорменото тегло.

Правителството реши да отложи забраната върху предлаганите в магазините отстъпки за нездравословни храни от типа „две за цената на едно“, което разгневи водещите кампания срещу затлъстяването, включително Джейми Оливър.

Известният готвач дори даде 36 часа срок на премиера Борис Джонсън да поправи грешката, в противен случай той ще свика протест в 12.30 часа на обед в петък, като всички ще носят купичка с изкусителния десерт Eton Mess- в превод „Бъркотия от Итън“, който се приготвя с течна животинска сметана, захар, целувки и пресни плодове.

Изборът не е случаен. Итън е елитният колеж, където е учил Джонсън. Джейми Оливър каза, че забраната е много важна за здравето на децата. Той допълни, че протестът, ако се стигне до него, ще бъде „позитивен акт“ с надежда да убеди правителството да постъпи правилно.

Отлагането на забраната бе приветствано от сладкарската индустрия и някои депутати от Консервативната партия, но има и много сериозни противници, включително бивши министри от партията на торите.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top