Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс определят новия носител на трофея в Лига Европа

[post-views]
Барселона ще играе с Айнтрахт Франкфурт в четвъртфиналите на Лига Европа, Уест Хям среща Олимпик Лион

Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще си оспорват трофея от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Сблъсъкът между германци и шотландци е тази вечер от 22:00 часа българско време на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в испанския град Севиля

Айнтрахт си заслужи правото да е на един мач от купата, след като елиминира по впечатляващ начин два от топ фаворитите за титлата в лицето на Барселона и Уест Хем. На „Камп Ноу“ около 30 000 верни привърженици на Франкфурт изпаднаха в екстаз след успеха с 3:2 на реванша между двата състава. Впоследствие и Уест Хем преклони глава пред Оливер Гласнер и компания, за да се стигне до мача за трофея с Рейнджърс.

Шотландският гранд имаше не по-лек път от съперника, като първо започна с отстраняването на Борусия Дортмунд в елиминационните плейофи на надпреварата.

Тимът на Джовани ван Бронкхорст показа характер при преодоляването на последните си два опонента в лицето на португалския Брага и германския РБ Лайпциг. Грандът от Глазгоу има шанс да зарадва своите фенове с триумф в Лига Европа.

Рейнджърс има един финал в надпреварата от 2008 година, когато отстъпи на руския Зенит Санкт Петербург. Шотландците имат във витрината си един трофей от евротурнирите – Купата на носителите на национални купи през сезон 1971/72, когато побеждават във финала Динамо Москва. Отборът е финалист и за Суперкупата на УЕФА през 1972, когато губи и двата си мача с Аякс.

За разлика от тях, Айнтрахт Франкфурт е печелил Лига Европа (тогава Купа на УЕФА) през 1980, когато се справя с Борусия Мьонхенгладбах. Тимът губи първия мач с 2:3, но триумфира с минималното 1:0 в реванша, а повечето отбелязани голове на чужд терен носят и купата на Франкфурт.

Рефер на финала тази вечер в Лига Европа ще бъде словенецът Славко Винчич. Негови помощници ще са сънародниците му Томаш Кланчник и Андраш Ковачич. Четвърти съдия ще бъде сърбинът Сърджан Йованович.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани