Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Необходим ни е един нов Чаплин, който да докаже, че киното не е нямо“ пред войната в Украйна, каза Зеленски на фестивала в Кан

[post-views]
Зеленски: Над 7 хиляди души са били евакуирани от украински градове в петък

„Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да докаже, че киното не е нямо“ пред войната в Украйна, заяви тази вечер украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, което отправи при откриването на 75-ото издание на международния филмов фестивал в Кан, предаде Франс прес.

„Ние ще продължим да се бием, нямаме друг избор. . . Убеден съм, че „диктаторът ще загуби“, каза Зеленски пред световния кино елит, събрал се във френския град на Ривиерата.

Той имаше предвид руския президент Владимир Путин и филма на Чарли Чаплин „Великият диктатор“. Зеленски на няколко пъти спомена името на легендарния комик.

Видеообръщението на украинския президент в първия момент предизвика изненада в залата, след което публиката избухна в овации, констатира журналистка от АФП. В близо 10-минутното си изказване Зеленски осъди войната, която Русия води в Украйна, и призова кинодейците да не пазят мълчание.

„Ще си мълчи ли киното или ще говори“ за войната, попита украинският президент. „Необходим ни е един нов Чаплин, за да ни докаже днес, че киното не е нямо. . . Омразата ще изчезне, диктаторите ще умрат“, подчерта Зеленски.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани