Информационен център на Министерство на oтбраната

Димитър Димитров и Дейвид Хъдълстоун пропускат СК по спортна гимнастика във Варна

Димитър Димитров и Дейвид Хъдълстоун пропускат СК по спортна гимнастика във Варна

Двама от най-добрите ни гимнастици – Димитър Димитров и Дейвид Хъдълстоун, ще пропуснат Световната купа, която ще се проведе от 26 до 29 май във Варна.

Димитров лекува травма в глезена, а Хъдълстоун има проблеми в кръста (обострена дискова херния). Решението на ръководството на федерацията и на треньорския щаб е двамата да пропуснат надпреварата в Двореца на културата и спорта и  да бъдат съхранени за европейското първенство в Мюнхен през август.

Регламентът на надпреварата позволява една страна да заяви максимум 6 гимнастика при мъжете и 4 гимнастички при жените. Заявените състезатели могат да участват максимум на два уреда.

България ще разчита на петима представители при мъжете и на две представителки при жените.

“Това е последното контролно преди старта на Световната купа във Варна. За съжаление двама от най-добрите ни състезатели няма да вземат участие – Дейвид Хъдълстоун и Димитър Димитров заради контузии. Пазим ги за Европейското през август. Днес трябваше да решим за халки дали Исус Маринов ще вземе участие или Мартин Мишев, за съжаление Мишев допусна грешки, а както казах е последното контролно. На халки ще са двамата близнаци – Исус и Христос Маринови. Йордан Александров ни е основният състезател – той ще вземе участие на земя, кон с гривни, успоредка и висилка. Теодор Трифонов е другият, който ще играе на доста уреди – земя, кон с гривни, успоредка и висилка. Радослав Рачев на прескок – той е варненски представител. Исус и Христос на халки. При жените Валентина Георгиева и Виктория Чакова”, това сподели по време на последната контролна тренировка Красимир Дунев – президент на Българската федерация по гимнастика ш допълни:

Имаме шансове за финали. Дано да си изиграят нашите гимнастици и да видим. Много силна Световна купа с 28 държави се очертава.

“Изключително съм радостен с нашите младежи. Имаме отново много хубав проблем, кой ще вземе участие. Пет гимнастика е отборът, а ние имме повече, които са достойни. Има даже двама близнаци, които тренираха тук, заминаха за Англия и се свързаха с нас от федерацията дали могат да дойдат да тренират и даа участват в контролни. Преди дни им е приключил шампионатът станали са шампиони. Ще е трудно да направим отбора за Европейското – кои пет гимнастика ще вземат участие”.

Целта поставена пред момчетата и момичетата ни за Световната купа във Варна е влизане във финалите и евентуално достигане и до медалите.

Заявка за участие в надпреварата до момента са подали над 150 състезатели от 28 държави. На 25 май ще са официалните подиум тренировки. Квалификациите са на 26 и 27, а финалите са предвидени за 28 и на 29 май.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top