Информационен център на Министерство на oтбраната

Разследването по британския “Партигейт” приключи със 126 глоби

Разследването по британския "Партигейт" приключи със 126 глоби

Британската полиция приключи разследването си за партитата на “Даунинг стрийт” в нарушение на COVID правилата по време на локдаун, съобщава “Ройтерс”.

Издадени са общо 126 глоби.

Джонсън се сблъска с редица призиви от опозицията и от собствената си партия да подаде оставка заради т.нар. скандал “Партигейт”, след като вътрешно разследване установи, че той и негови служителите са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушеине на строгите ограничителни мерки, постановени от британското правителство.

Министър-председателят и финансовият министър Риши Сунак вече бяха глобени заради т.нар. “Партигейт”.

Първоначално премиерът отрече да е имало нелегални партита и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, но отказа да подаде оставка, заявявайки, че съзнателно не е извършил каквито и да било нарушения.

Полицията съобщи, че разследването, включващо 12 служители, които са разгледали 510 снимки, вече е приключило. От общо 126-те глоби, 53 са били издадени на мъже, а 73 – на жени, като някои са получили повече от една глоба.

Източник от “Даунинг стрийт” поясни, че Джонсън не е получил уведомление за друга глоба “на този етап”.

Нашето разследване беше задълбочено и безпристрастно и беше завършено възможно най-бързо, като се има предвид количеството информация, която трябваше да бъде прегледана, заяви, заместник-комисар в Скотланд Ярд.

Източник: news.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top