Информационен център на Министерство на oтбраната

Разследването по британския “Партигейт” приключи със 126 глоби

Британските консерватори ще обявят на 5 септември заместника на Борис Джонсън

Британската полиция приключи разследването си за партитата на “Даунинг стрийт” в нарушение на COVID правилата по време на локдаун, съобщава “Ройтерс”.

Издадени са общо 126 глоби.

Джонсън се сблъска с редица призиви от опозицията и от собствената си партия да подаде оставка заради т.нар. скандал “Партигейт”, след като вътрешно разследване установи, че той и негови служителите са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушеине на строгите ограничителни мерки, постановени от британското правителство.

Министър-председателят и финансовият министър Риши Сунак вече бяха глобени заради т.нар. “Партигейт”.

Първоначално премиерът отрече да е имало нелегални партита и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, но отказа да подаде оставка, заявявайки, че съзнателно не е извършил каквито и да било нарушения.

Полицията съобщи, че разследването, включващо 12 служители, които са разгледали 510 снимки, вече е приключило. От общо 126-те глоби, 53 са били издадени на мъже, а 73 – на жени, като някои са получили повече от една глоба.

Източник от “Даунинг стрийт” поясни, че Джонсън не е получил уведомление за друга глоба “на този етап”.

Нашето разследване беше задълбочено и безпристрастно и беше завършено възможно най-бързо, като се има предвид количеството информация, която трябваше да бъде прегледана, заяви, заместник-комисар в Скотланд Ярд.

Източник: news.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top