Информационен център на Министерство на oтбраната

Украйна заяви, че няма да приеме прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят

Михайло Подоляк

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че страната му няма да приеме каквото и да било прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят, предаде Асошиейтед прес.

Днешното изявление на Михайло Подоляк, който взе участие в няколко кръга разговори с Русия, отразява все по-уверената позиция на Украйна, след като тя на практика спря руската офанзива, отбелязва АП. “Не ни предлагайте прекратяване на огъня – това е невъзможно без пълно оттегляне на руските военни”, написа Подоляк в “Туитър”. Визирайки мирно споразумение за Източна Украйна от 2015 г., което беше договорено с посредничеството на Франция и Германия и подписано в беларуската столица Минск, Подоляк добави: “Украйна не е заинтересована от нов “Минск” и подновяване на войната след няколко години”.

Няколко официални представители на властта в Украйна наскоро направиха подобни изявления. Подоляк не уточни какво би представлявало “пълно оттегляне”. “Докато Русия не стане готова напълно да освободи окупираните територии нашият преговарящ екип ще са оръжията, санкциите и парите”, добави той.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top