Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рилски спортист е на втори пореден финал в НБЛ

[post-views]
Рилски спортист е на втори пореден финал в НБЛ

Отборът на Рилски спортист се класира за финала в НБЛ за втора поредна година. Възпитаниците на старши треньора Людмил Хаджисотиров излъгаха Спартак Плевен с крайното 77:76 в изключително равностоен сблъсък в зала “Балканстрой”.

Самоковци спечелиха серията с 3-0 победи и отново достигнаха до спора за титлата, където ще се изправят срещу победителя от серията между Балкан и Левски. Там резултатът е 2-1 успеха в полза на ботевградчани. Плевенчани пък ще се борят за бронзовите медали срещу загубилия от другия полуфинал.

Двубоят се превърна в много оспорван, като независимо от поражението тимът на плевенчани заслужава поздравления за своето представяне.

Тимът на Людмил Хаджисотиров пък ще има възможността да се бори за требъл през настоящия сезон. Както е известно, самоковци вече спечелиха Купата и Суперкупата на България, като сега целта на Трей Портър и компания е да триумфират и на финала в Националната баскетболна лига.

Брендън Браун завърши със 17 точки за победата на Рилски спортист. Коди Карлсън наниза още 13 точки плюс 8 борби, Алекс Симеонов и Павлин Иванов се отчетоха с по 11 точки, а Трей Портър вкара 10 точки и грабна 6 борби, но излезе с нарушения в последната четвърт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани