Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Преговорите за глобално споразумение за превенция  и борба с бъдещите пандемии продължават и в идните седмици, съобщи СЗО

Китайската ваксина срещу КОВИД-19 „Ковидеция“ получи одобрение за спешна употреба от СЗО

Световната здравна организация (СЗО) обяви днес, че е одобрила за спешна употреба ваксината срещу КОВИД-19 „Ковидеция“ на китайските лаборатории „КанСино Байолоджикс“ в момент, когато Пекин се бори срещу нова вълна на пандемията, предаде Франс прес.

Тази ваксина е базирана на модифициран човешки аденовирус и е еднодозова, а СЗО я препоръча за всички групи над 18-годишна възраст, се уточнява в комюнике на организацията.

Ваксината притежава ефикасност от 64 процента при случаите на симптоматично протичане на КОВИД-19, както и 92 процента срещу тежки случаи на заболяването.

Това е деветата ваксина или вариант на ваксина срещу КОВИД-19, получила ценното одобрение на СЗО, което е знак за качество, ефикасност и безопасност, отбелязва Франс прес.

Китай през последните месеци преминава през нова вълна на пандемията, която е с безпрецедентни мащаби за тази страна, където в края на 2019 г. бяха установени първите случаи на коронавирус.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани