Информационен център на Министерство на oтбраната

Курсанти изкачиха пореден спортен връх

Курсанти изкачиха пореден спортен връх

Финалистите от НВУ в шоуто „България търси талант“ обраха овациите на публиката

Истински фурор постигнаха курсантите от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ във Велико Търново, които взеха участие в шоуто „България търси талант“ по bTV. Те не успяха да вземат челно място, но оставиха изключително силно впечатление у публиката и телевизионните зрители. Отборът по специализиран ръкопашен бой показа отново бойните си умения в големия финал на шоуто. Курсантите се бориха за първото място с още 11 финалисти.

„От мое име и от името на цялото командване на Националния военен университет „Васил Левски“ Ви благодаря за изключителното представяне на отбора по Специализиран ръкопашен бой в „България търси талант“! Вие, като отбор, стигнахте до финала на това телевизионно шоу, но всъщност изкачихте спортен връх. И се превърнахте в пример за всички останали курсанти“, пише в поздрава си до курсантите началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов. Той благодари на своите колеги за всеотдайността, с която възпитават тези момчета, за това, че ги учат да бъдат победители и още по-важното – учат ги да бъдат хора, които уважават труда и пътя към победата.

„Бъдете все така смели, когато защитавате честта на пагона и името на Националния военен университет „Васил Левски“! Благодаря Ви за достойното представяне в „България търси талант“. Гордея се с вас! А вие се гордейте с избора, който сте направили да бъдете курсанти в НВУ „Васил Левски“! Никога не забравяйте, че този избор Ви прави достойни наследници на Апостола на свободата Васил Левски!“, пише още бригаден генерал Маламов.

Момчетата буквално оставиха без дъх публиката си с различни демонстрации и умения на сцената. Те бяха безапелационни в устрема си към върха, гласуващите обаче предпочетоха малкия гайдар Стефчо, който обра овациите и в крайна сметка взе приза в състезанието.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top