Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Артилерията воюва на „Корен“

[post-views]
Брой 20 (2022)

4-ти полк показа отлични резултати в стрелбите

С високи оценки приключва тактическото учение с бойни стрелби „Стоманен щит-22“ на полигон „Корен“. То бе на тема „Участие на артилерийски полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителната операция в състава на Сухопътния компонент“.

Учението обхваща дейностите по планиране, подготовка, развръщане и участие на 4-ти артилерийски полк в отбранителна операция.

Като отлични определи резултатите  от „Стоманен щит-22“ генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на отбраната. Според него привлечените формирования придават повече реализъм в действията на участниците в учението.

„Стоманен щит-22“ е планирано още миналата година и няма пряка връзка с войната в Украйна, уточни ген. Илиев. Като артилерист, служил в това формирование, той изрази задоволството си от показаното на полигона.

През есента предстои голямо учение „Балкан-22“, което ще се проведе едновременно на полигоните „Корен“, „Ново село“ и „Сливница“, съобщи бригаден генерал Николай Караиванов, зам.командир на Сухопътните войски. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани