Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втора загуба за юношеският национален отбор на България на Европейското първенство при 17-годишните

[post-views]
Втора загуба за юношеският национален отбор на България на Европейското първенство при 17-годишните

Край на приказката за България. Юношеският ни национален отбор по футбол до 17 години загуби с 0:4 от класния тим Франция във втория си мач от група B от финалите на Евро 2022. Така младите „лъвчета“, водени от Йордан Петков, вече нямат шансове за продължаване към елиминационната фаза.

Младите „лъвчета“ паднаха с 0:4 (0:2) от Франция на националния стадион на Израел в Рамат Ган. В предишната среща България отстъпи с 1:3 на Нидерландия, който след това победи Полша с 2:1. Така след като вкараха 6 гола на Полша и 4 на нашия отбор, струващият 4 милиона евро тим на Франция оглави групата и се класира напред. „Лалетата“ също вървят напред с две победи. Последната среща между България и Полша ще определи и кой ще бъде 3-и в група В, след като и двата тима са без точки.

България остана с 10 души 6 минути преди края на мача, след като Роберто Райчев получи два жълти картона.

Франция стигна до два гола в края на първото полувреме и два гола в края на мача, но като цяло доминираше през цялото време.

Българският треньор Йордан Петков направи само една промяна в стартовите 11, а вместо Петър Кирев от Лудогорец пусна като титуляр Неджиб Хаджъ от Шалке 04. При това положение капитанът Асен Митков излезе на върха на атаката.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани