Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистките ни до 21 години с първи успех в Австрия

[post-views]

Волейболистките ни до 21 години с първи успех в Австрия
Националният отбор на България за жени под 21 години записа първа победа на европейската квалификация в Австрия
Снимка: cev.eu

Националният отбор на България за жени до 21 години записа първа победа на европейската квалификация в Австрия. Воденият от Кристиян Михайлов тим надигра Фарьорските острови с 3:0 (25:13, 25:23, 25:10) в мач от група D на надпреварата. На старта на турнира младите „лъвици“ отстъпиха на Израел с 0:3 гейма.

През по-голямата част двубоят премина под диктовката на българските момичета. Единствено във втората част имаше равностойност. В края на гейма съперничките дори водеха с 23:20, но не успяха да го затворят. Нашите направиха обрат и спечелиха с 25:23. След това не позволиха повече изненади и затвориха мача в три гейма.

В третата си среща от групата тимът на България се изправя срещу домакина Австрия. Двубоят е на 21 май в 16:00 ч българско време.

В другия мач от групата Австрия победи Израел с 3:1. Така домакините са първи във временното класиране с две победи и 6 точки. Втори са представителките на Израел с победа, загуба и 3 точки. Трети е България с победа, загуба и 3 точки, но израелките ни изпреварват с един спечелен гейм, който взеха срещу Австрия. Последни са Фарьорски острови без успех.

Само първенецът от турнира взима билет за Европейското първенство 2022 в Италия.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Виж още

Избрани