Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първи предполагаем случай на маймунска шарка в Гърция

[post-views]
Първи предполагаем случай на маймунска шарка в Гърция

Гърция регистрира първи предполагаем случай на маймунска шарка при английски турист, съобщи гръцката служба за обществено здраве, цитирана от АФП.

Лабораторните изследвания трябва да потвърдят диагнозата до понеделник. САЩ, няколко западноевропейски държави и Израел вече обявиха, че са установили случаи на маймунска шарка.

Досегашната информация показва, че болестта се предава от човек на човек при близък физически контакт при наличието на симптоми и затова би могла да бъде ограничена чрез прилагане на самоизолация и хигиена.

92 са потвърдените до момента случаи на маймунска шарка по света в общо 12 държави, за които не е ендемична, съобщиха от Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс.

Още 28 заболели очакват потвърждение. От организацията смятат. че ще има увеличаване на регистрираните случаи, тъй като от там засилват наблюдението си за болестта.

В следващите дни от СЗО също така ще излязат с препоръки и насоки с цел спиране на разпространението ѝ. Досегашната информация показва, че маймунската шарка се предава от човек на човек при близък физически контакт при наличието на симптоми и затова би могла да бъде ограничена чрез прилагането на самоизолация и хигиена.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани