Информационен център на Министерство на oтбраната

Киев призна за 87 убити войници от руска ракетна атака по казарма като най голямата загуба в жива сила от началото на войната

Службата за сигурност на Украйна потвърди самоличността на войника, кадри от чийто разстрел бяха разпространени в интернет

Киев призна за своята най-голяма еднократна загуба в жива сила, като каза, че 87 украински войници са загинали от руска ракетна атака по казарма в северната част на Украйна, предаде Ройтерс.

Съобщението направи днес президентът Володимир Зеленски по видеовръзка пред Световния икономически форум в Давос. Броят на убитите е почти два пъти по-голям от загиналите при подобно руско нападение през март срещу учебния полигон Яворов в Западна Украйна. “Историята е на кръстопът . . . Това е истинският момент, когато ще се решава дали бруталната сила ще управлява света”, каза Зеленски в речта си, в която призова за “максимални санкции” срещу Москва.

Преди това Украйна бе казала, че в атаката на 17 май са загинали най-малко осем души, без да навлиза в подробности.

Съобщението за толкова много убити от една ракетна атака показва способността на Русия да нанася големи поражения в Украйна даже далеч от фронта, коментира Ройтерс.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top