Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петима загинаха при срутване на 10-етажна сграда в Иран; има десетки затрупани

[post-views]

Пет човека загинаха, десетки бяха ранени и десетки – затрупани под отломките на частично срутила се 10-етажна сграда в южния ирански град Абадан, съобщиха днес местни медии, цитирани от Ройтерс и АП.

Спасители се опитват да извадят най-малко 80 човека изпод развалините на сградата, която полуофициалната новинарска агенция Мехр описва като жилищно-търговска. Държавната телевизия съобщи, че на място са повикани спасителни екипи от други населени места, за да се включват в издирвателната операция. В нея участват две групи обучени кучета, хеликоптери и седем аварийни превозни средства. Телевизионни кадри показват как местни жители скандират лозунги срещу градските власти.

Съдебните власти в провинция Хузестан са започнали разследване на причините за трагедията. Задържани са собственикът и строителят на сградата. Пред държавната телевизия Ехсун Абаспур, областен управител на Абадан, каза, че 27 души са ранени, някои от които са в критично състояние. Хора се редят на опашки да дадат кръв, нужна за ранените.

Засега не е ясна причината за срутването, станало по време на пясъчна буря.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани