Информационен център на Министерство на oтбраната

Йордан Йовчев: Искаме да вдигнем българския флаг

Йордан Йовчев: Искаме да вдигнем българския флаг
Йордан Йовчев: Искаме да вдигнем българския флаг
Йордан Йовчев: Искаме да вдигнем българския флаг

Добра подуим тренировка направиха българските състезатели преди старта на Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата започва утре и ще продължи до неделя в Двореца на културата и спорта във Варна.

Заявка за участие в Купата са подали над 150 състезатели от 28 държави. България ще бъде представена от петима гимнастици – Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При жените ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Официалните тренировки на нашите момичета и момчета бяха наблюдавани от легендата на този спорт Йордан Йовчев, който през зялото време даваше съвети на Исус и Христос Маринови. Братята ще се борят за място във финалите и за отличията на халки, коронния уред на Йовчев.

„Като цяло стоим много добре, чак ме е страх да се похваля. Имаме сериозни амбиции – освен като организатори искаме да вдигнем българския флаг. Имаме такъв шанс в лицето на Валентина Георгиева. Имаме много силни състезатели, а и като цяло на самото състезание конкуренцията е голяма, но ние имаме своя шанс – Исус Маринов, Христос Маринов и Данчо Александров. Въпрос на изиграване. 28 държави с най-доброто са тук. Има много такива, които не ги познавам, което само по себе си показва, че е настъпил момента за смяна на поколенията. Те по нищо не отстъпват на разпознатите звезди, които сме свикнали да идват в България и специално във Варна. Супер домакинство. Тук е момента да благодаря на Министерството на младежта и спорта за оказаното съдействие, на община Варна, страхотно гостоприемство от Двореца на културата и спорта в лицето на Минко Христов и разбира се организационния екип, защото са много детайлите, организацията е сериозна и всеки един дава всичко от себе си за да бъдем добро лице на Световната купа“

Регламентът на надпреварата позволява една страна да заяви максимум 6 гимнастика при мъжете и 4 гимнастички при жените. Заявените състезатели  могат да участват максимум на два уреда.

Програмата на състезанието предвижда на 25 май да се проведат официалните тренировки. 26 и 27 май са дните за квалификации, а финалите ще проведат на 28 и 29 май от 13.30 часа (Пряко по БНТ 3).

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top