Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът и началникът на отбраната поздравиха 102-годишен ветеран от войната

[post-views]
Президентът и началникът на отбраната поздравиха 102-годишен ветеран от войната

Троен празник имаше на 24 май с. Маломир, Община Върбица, Област Шумен. С богата фолклорна програма на центъра на селото бяха отбелязани Денят на Светите братя Кирил и Методий и традиционният събор. Подобаващо бе чествана и 102-ата годишнина на редник от запаса Ахмед Льотев, който участва във Втората световна война, като санитар.

„Вашето участие във Втората световна война в състава на Българската армия е повод за гордост, както за Вас, така и за Вашите близки“ се подчертава в поздравителния адрес на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ген. Румен Радев.  „Днес аз се прекланям пред Вас за достойно изпълнения воински дълг в полза на сигурността и отбраната на нашата родина. Приемете уважението, признателността и сърдечните привети на цялото  военно ръководство и на Министерството на отбраната“, се посочва в поздравителния адрес на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов до редник Льотев. Приветствие имаше лично от областния управител д-р Владимир Йолов и кмета на общината Мердин Байрям.

Със заповед на председателя на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) доц. д-р Иван Сечанов ветеранът Ахмед Льотев и кметът Мердин Байрям бяха удостоени със знак „За признателност“. Те бяха поздравени лично от началника на Военно окръжия- Шумен подполковник Георги Георгиев и от председателя на Областната организация на СВВБ подполковник от запаса Николай Калев. Редник от запаса Льотев пожела на всички да са здрави и да му дойдат на гости на следващия рожден ден.

Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир общ. Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци,

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани