Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

12 ранени при сблъсъци между албанската полиция и италиански и холандски фенове преди финала на Лигата на конференциите

[post-views]
12 ранени при сблъсъци между албанската полиция и италиански и холандски фенове преди финала на Лигата на конференциите

Най-малко десет полицаи и двама запалянковци са били ранени при сблъсъци с холандски и италиански фенове в Тирана  преди финала на Лигата на конференциите. Първият мач за трофей в новия турнир  ще се състои тази вечер от 22.00 ч. в албанската столица между холандския „Фейенорд“ и италианския „Рома“.

Две отделни групи фенове на двата отбора са влезли в сблъсъци с полицията. Албанските власти съобщават, че за участие в насилието са задържани 48 италианци и 12 холандци. В Тирана се очакват до 100 хиляди фенове, въпреки че на двата отбора са дадени едва по 4 хиляди билета за мача. Капацитетът на националния стадион в албанската столица е 20 хиляди души.

Албания желае да превърне първото си домакинство на европейски клубен финал в празничен ден. Центърът на Тирана днес ще бъде свободен от автомобили, а денят е обявен за почивен.

Мачът в Тирана започва в 22,00 часа българско време.

Отборът на Жозе Моуриньо завърши на шестото място в крайното класиране на Серия А. В Лигата на Конференциите Рома финишира на първата позиция в своята група, след което последваха победи над Витес, Бодо/Глимт и Лестър.

Фейенорд от своя страна спечели бронзовите медали в нидерландското първенство. В Лигата на Конференциите отборът победи Марсилия, а преди това се справи със Славия Прага и Партизан.

И за двата състава предстоящият финал е единствената останала възможност за трофей за този сезон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани