Информационен център на Министерство на oтбраната

В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис

В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис

В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис. Като продължение на стратегията на ръководството за навлизане на нови хора, с добра репутация и свежи идеи, готови да работят доброволно за българския тенис, бяха приети нови членове на Управата.

Това са:

Илиян Терзиев – президент на ТК „Левски“, предсeдател на Камара на строителите в България и член на УС на КРИБ.

Валери Белчев – български финансист и министър на финансите във второто служебно правителство на Стефан Янев. Валери Белчев е и бивш тенисист.

Поради други ангажименти и съобразно неговото желание Юлиян Михов беше освободен като член на УС. Михов обаче остава член на много важни комисии в БФТ. В състава на УС вече не е и Драгомир Драганов.

Почетни плакети за изключителен принос към тениса бяха връчени на Румен Балкански, Явор Цаков, Кольо Колев и Юлиян Михов. И четиримата бяха избрани и за почетни членове на УС на БФТ.

Пред делегатите беше направен финансов и спортно-технически отчет за 2021 г. Беше приет и бюджета за 2022 г.

Делегатите бяха запознати с три изключително интересни презентации. Пол Макнами изнесе презентация на тема стратегия за развитието на Националния Тенис Център. Австралийската тенис легенда е дългогодишен приятел на българския тенис. Той даде своята визия как БНТЦ да стане още по функционален и приветлив за всеки тенисист.

Никола Телкеджиев запозна делегатите с дигитализирането на работата на федерацията. Иван Топчийски пък презентира новата Българска асоциация на родителите на тенисистите (БАРТ). Целта на асоциацията е заедно с БФТ да бъдат подпомагани още повече младите ни таланти. Георги Гергинов беше избран като член на треньорски съвет към БФТ на мястото на Манук Хиндлиян.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top