Информационен център на Министерство на oтбраната

Русия каза, че свалила самолет с оръжия край Одеса и е унищожила разузнавателн център в Николаевската област

Русия каза, че свалила самолет с оръжия край Одеса и е унищожила разузнавателн център в Николаевската област

Руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен самолет с чуждестранни оръжия и един украински хеликоптер, заяви днес говорител на военното министерство в Москва, цитиран от ТАСС.

По думите на говорителя генерал Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разузнавателни апарата “Ту-143 Рейс”, съветско производство. Генералът каза още, че чрез руско оръжие с прецизно насочване е разрушен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински войници и 15 чуждестранни специалисти. На територията на така наречената Донецката народна република е бил поразен зенитноракетен комплекс “Оса-АКМ”, а в Харковската област – радиолокатор.

Конашенко обобщи, че за последното денонощие руски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, включително 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили , 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с муниции. 

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top