Информационен център на Министерство на oтбраната

Руското министерство на отбраната обеща безопасни коридори, за да може чуждите кораби да напуснат пристанища в Черно и Азовско море

Складовете за зърно на пристанището на Одеса не са засегнати при днешната ракетна атака, съобщи украинската армия

Руското министерство на отбраната обеща да отвори два морски коридора, за да могат чуждестранните кораби да напуснат пристанища в Черно и Азовско море, предаде Асошиейтед прес, цитирайки генерал Михаил Мизинцев, началника на Националния център за управление на отбраната. Коридорите ще работят всеки ден, от 8 до 19 ч. московско време, увери генералът. Единият от тях ще е от Мариупол.

Генерал Мизинцев каза, че в момента в шест пристанища, включително Одеса, Херсон и Николаев, се намират 70 чужди кораба от 16 страни.

По-рано вчера руските военни казаха, че пристанището на Мариупол отново работи след три месеца на сражения и че военните е трябвало първо да го прочистят от мините.

Руските военни на практика блокираха търговското корабоплаване от украинските пристанища и това застраши доставките на храни, тъй като Украйна – един от най-големите производители на зърно и слънчогледово олио, не може да изнася селскостопанските си стоки, отбелязва АП.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top