Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис

[post-views]
В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис

В Пловдив днес се проведе общото събрание на Българската федерация по тенис. Като продължение на стратегията на ръководството за навлизане на нови хора, с добра репутация и свежи идеи, готови да работят доброволно за българския тенис, бяха приети нови членове на Управата.

Това са:

Илиян Терзиев – президент на ТК „Левски“, предсeдател на Камара на строителите в България и член на УС на КРИБ.

Валери Белчев – български финансист и министър на финансите във второто служебно правителство на Стефан Янев. Валери Белчев е и бивш тенисист.

Поради други ангажименти и съобразно неговото желание Юлиян Михов беше освободен като член на УС. Михов обаче остава член на много важни комисии в БФТ. В състава на УС вече не е и Драгомир Драганов.

Почетни плакети за изключителен принос към тениса бяха връчени на Румен Балкански, Явор Цаков, Кольо Колев и Юлиян Михов. И четиримата бяха избрани и за почетни членове на УС на БФТ.

Пред делегатите беше направен финансов и спортно-технически отчет за 2021 г. Беше приет и бюджета за 2022 г.

Делегатите бяха запознати с три изключително интересни презентации. Пол Макнами изнесе презентация на тема стратегия за развитието на Националния Тенис Център. Австралийската тенис легенда е дългогодишен приятел на българския тенис. Той даде своята визия как БНТЦ да стане още по функционален и приветлив за всеки тенисист.

Никола Телкеджиев запозна делегатите с дигитализирането на работата на федерацията. Иван Топчийски пък презентира новата Българска асоциация на родителите на тенисистите (БАРТ). Целта на асоциацията е заедно с БФТ да бъдат подпомагани още повече младите ни таланти. Георги Гергинов беше избран като член на треньорски съвет към БФТ на мястото на Манук Хиндлиян.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани