Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Теодор Трифонов с бронзов медал на земя от СК във Варна

[post-views]
Теодор Трифонов с бронзов медал на земя от СК във Варна

Теодор Трифонов донесе първи медал за България от Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Врана.Възпитаникът на Дмитрий Николов и на търговишкия клуб „Светкавица“ влезе във финала на земя с 8-ми резултат, но с много силна и концентрирана игра успя да стъпи на почетната стълбичка. Трифонов стигна до бронзовото отличие с оценка от 13.600 точки.

Шампион с 14.100 точки е представителят на Франция Бенджамин Осбергер. Сребърното отличие стана притежание на американецът Тейлър Бъркхард.

„Почвам да свиквам вече трети ден на терена, приятно е, тръпката е уникална. Напрежението е голямо, но съм доволен от представянето си. Не очаквах да взема медал на земя, но се надявах до последно. На квалификацията играх, за да покажа, че имам място в отбора за Европейското и световното първенство, а на финала играх за себе си, за публиката и това ме мотивира допълнително“, каза  Теодор Трифонов след финала на земна гимнастика на Световната купа във Варна, в който спечели бронзов медал.

Утре състезателят на „Светкавица“ (Търговиище) ще участва на финала на прескок.

„Утре се надявам да скоча по най-добрия начин, а пък каквото стане. Влязох във финала с осма оценка, утре ще видим с каква ще завърша“, добави гимнастикът.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани