Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ферибот потъна край Индонезия, издирват 26 души

[post-views]
Ферибот потъна край Индонезия, издирват 26 души

При лошо време край бреговете на Индонезия потъна ферибот със свършило гориво, 26 души са в неизвестност, съобщи theguardian. Корабът е превозвал 43 души, когато се е преобърнал.

Новината за инцидента достигна до официални лица едва в събота, каза местният ръководител на търсене и спасяване Джунаиди – който като много индонезийци носи само едно име.

„Седемнадесет души бяха спасени живи от два влекача, които минаваха. Разположихме спасителен екип за търсене на изчезналите“, каза той.

Група от 40 спасители са били в морето, търсейки оцелели, добави Джунаиди. Морските инциденти са често срещани в Индонезия, архипелаг в Югоизточна Азия от около 17 000 острова, където стандартите за безопасност често са слаби. Миналата седмица ферибот, превозващ повече от 800 души, заседна в плитки води край провинция Източна Нуса Тенгара и остана заседнал два дни, преди да бъде изхвърлен. Никой не е пострадал.

През 2018 г. повече от 150 души се удавиха, когато ферибот потъна в едно от най-дълбоките езера в света на остров Суматра.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани